Lady Gaga Apnet Opp Til Oprah Om Medisinsk Medisinsk Helse, PTSS Og Fibromyalgi

lady gaga

Lady Gaga Apnet Opp Til Oprah Om Medisinsk Medisinsk Helse, PTSS Og Fibromyalgi

Lady Gaga er en nådeløs talsmann for så mange mennesker og problemer, og en del av hennes aktivisme innebærer å være utrolig åpen om sine egne kamper. Hun har skrevet om sin kamp med seksuelle overgrep, psykiske helseproblemer, depresjon, kroniske smerter og mer, og forteller andre som takler de samme tingene de ikke er alene om. I et nytt intervju med Oprah fortsatte Lady Gaga å hjelpe folk med å forstå mental sykdom og tilknytningen til kroniske smerter, og hun fjernet stigmatiseringen av å ta medisinsk medisinsk medisin.

Som en del av Oprahs 2020-visjon: Your Life on the Spotlight Tour, satte Gaga seg sammen med Oprah for en lang samtale. Under intervjuet snakket sangerinnen åpenhjertig om hennes mentale helse, hennes kamp med fibromyalgi og hvor “enormt” hun ble forbedret ved å ta medisinsk medisinsk helse. Gaga hadde tidligere snakket om å få diagnosen PTSD og fibromyalgi, men i diskusjonen med Oprah var hun litt mer på hvordan de to tingene kunne kobles sammen.

“Jeg ble voldtatt flere ganger da jeg var 19 år gammel, og jeg utviklet også PTSD som et resultat av å bli overfalt og ikke behandlet traumet. Jeg hadde ikke noen som skulle støtte meg, jeg hadde ikke en terapeut, jeg hadde ikke en psykiater, jeg hadde ikke en lege som skulle hjelpe meg gjennom det, “sa hun.” Jeg ble øyeblikkelig en stjerne, og jeg reiste verden rundt fra hotellrommet til garasjen til limousinen til arenaen, og jeg måtte aldri takle det, og så begynte jeg plutselig å føle denne utrolig intense smerter over hele kroppen.

Sangerinnen fortsatte med å forklare at ubehaget hennes var en del av en “traumereaksjon.” I følge Mayo Clinic er fibromyalgi en tilstand som er preget av generaliserte smerter, utmattelse og kognitive vansker. Selv om legene ikke vet den eksakte årsaken til fibromyalgi, uttaler Mayo Clinic at det kan være forårsaket av fysisk og emosjonelt traume eller psykologisk stress.

Etter å ha utvidet sin erfaring med mental helse og kroniske smerter, åpnet Gaga øynene for verdien av medisiner. Hun kalte det et omstridt tema, og la merke til at det fortsatt er sterkt stigma rundt behandling av psykisk sykdom med medisiner, og det er derfor det er så viktig at skuespillerinnen er så åpenhjertig om sin egen bruk av psykisk helsemedisin.

“Medisinering har hjulpet meg enormt,” sa Gaga. “Jeg tar en antipsykotisk. [Hvis jeg ikke tok det], kommer jeg til å spiral veldig ofte og kommer til å spasme i søvne.”

Å snakke åpent om sine egne psykiske helseopplevelser vil bidra til å redusere stigmatiseringene forbundet med behandling av psykisk sykdom, og få folk til å forstå at det ikke er noe dårlig eller galt med noen form for medisinsk behandling – enten det er for sinnet eller kroppen din.

 

“Medisin hjelper meg virkelig. Mange mennesker er redde for hjernen deres for å støtte dem. Jeg vil virkelig fjerne stigmaet rundt dette, ”sa hun. “Jeg er lei av å si det om og om igjen. Ikke alle har tilgang til dette materialet, ikke alle har penger til det. Jeg vil ha penger til det, jeg vil ha de beste legene i verden, og jeg vil at vi skal forstå hjernen og komme på samme side slik at Gen Z ikke trenger å takle det slik vi er akkurat nå. Psykisk helse er en epidemi. ”

Kilde:

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com