Fibromyalgi Oyeproblemer | Lider Du Også?

Fibromyalgi øyeproblemer

Fibromyalgi Oyeproblemer | Lider Du Også?

Fibromyalgi Oyeproblemer Fibromyalgi er en type kronisk smerteforstyrrelse som kan føre til fysisk og mental lidelse. Det kan ramme mange mennesker og er vanligvis utbredt blant kvinner. Fibromyalgi har sterke effekter på nervesystemet, og det kan også påvirke synet ditt.

Synseffekter av fibromyalgi

Fibromyalgi øyeproblemer

Fibromyalgi kan ha negativ innvirkning på øynens evne til å utføre daglige oppgaver som å utføre detaljert arbeid, lese og kjøre bil. I verre tilfeller kan fibromyalgi forårsake uskarpe eller dobbeltsyn.

Det vanligste fibromyalgiøyeproblemet er tørre øyne. Tørre øyne i fibromyalgi kan variere fra milde til alvorlige tilfeller og oppstår fordi fibromyalgi kan tørke slimhinnene i nesen, munnen og øynene. Gjør det vanskelig for folk å bruke kontaktlinser og reduserer også produksjonen av tårer med opptil 90 prosent.

I følge National Fibromyalgia Association er øyesmerter et vanlig symptom på det kroniske smertesyndromet. Fibromyalgi kan forstyrre den normale funksjonen til okulære muskler i øyet, noe som kan føre til feilaktig justering av øynene som kan forårsake uskarpt syn

Oppsummert er synseffektene av fibromyalgi:

tørre øyne
uklare eller dobbelt syn
økte øye trykket
redusert tåreproduksjon
lysfølsomhet
generelle øyesmerter.

Fibromyalgi øyeproblemer Den beste måten å behandle

Den beste måten å behandle fibromyalgi øyeproblemer er å håndtere sykdommen generelt. Dette inkluderer en del kjent behandling som å ta antidepressiva, smertestillende midler, psykoterapi, krampeanfall, håndtere stress og søvnproblemer, endre kostholdet ditt, trene og mange flere.

Tørre øyne kan lett lettes med øyesmøremidler eller øyedråper. Du kan bruke smøremidler gjennom dagen for å snu effekten av tørre øyne. Det vil hjelpe deg å se mer komfortabelt.

Hvis du stadig opplever fotofølsomhet, bruk et par solbriller med god UV-beskyttelse. Det kan bidra til å redusere smerter i øynene på grunn av eksponering for lys.

For de som opplever uskarpt og dobbeltsyn, er det best å se en øyelege for å avhjelpe disse synsproblemene.

Kan fibromyalgi føre til blindhet?

Fibromyalgi øyeproblemer

Generelt vil fibromyalgi ikke føre til blindhet. Imidlertid er det noen tilfeller der det kan:

Fibromyalgi-pasient lider også av revmatoid artritt, han eller hun kan utvikle arteritt, en betennelse i de temporale arteriene. Personer som lider av denne tilstanden kan oppleve delvis synstap, og noen kan miste synet helt.

Øynene dine blir ikke raskt behandlet med høydose-steroider, betennelse kan overvelde synsnervene, og dette kan føre til delvis eller fullstendig blindhet i et av øynene dine eller begge deler.
Fibromyalgi er en kronisk og svekkende lidelse. Kan påvirke millioner av mennesker over hele verden og er ansvarlig for en rekke fysiske og mentale forhold, inkludert synsproblemer. Hvis du lider av fibromyalgi og er redd for å utvikle noen av synsproblemene nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din så snart som mulig.

Den beste måten å unngå problemer med øynene i fibromyalgi er å håndtere smertetilstanden din godt og gjøre noe som kan bekjempe denne kroniske smertetilstanden.

Kilde:

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com