Fibromyalgi | Erkjennes Endelig Som Offisiell Reell Sykdom

Fibromyalgi

Fibromyalgi | Erkjennes Endelig Som Offisiell Reell Sykdom

Fibromyalgi er endelig anerkjent , Fibromyalgi har endelig en egen offisiell diagnosekode i ICD-10-CM-kodene som er formelt vedtatt i USICD-10-CM,

Fibromyalgi | Erkjennes endelig

Fibromyalgi

Av: Karen Lee Richards
Fibromyalgi endelig har sin egen offisielle diagnosekode i ICD-10-CM koder formelt vedtatt i USICD-10-CM, som står for International Classification of Diseases, 10 th  Revision, Klinisk Modification, er en liste over diagnostiske koder levert av Centers for Medicare and Medicaid Services og National Center for Health Statistics som skal brukes til medisinsk rapportering i USA. ICD-10-CM er basert på ICD-10, den statistiske klassifiseringen av sykdom som er publisert av World Helseorganisasjon.
ICD-koder brukes av alle i helsevesenet, inkludert leger, forsikringsselskaper og offentlige etater. De brukes til å identifisere og klassifisere diagnostiserte sykdommer og tilstander.
Før 1. oktober, når de diagnostiserte en pasient med fibromyalgi, måtte legene bruke den generelle koden 729.1 – Myalgia og myositis, uspesifisert. Enhver form for muskelsmerter eller betennelser kan inkluderes under den koden. Men nå er FM anerkjent som en distinkt enhet med sin egen kode: M79.7 -.

Hvorfor er dette viktig?

Det er mange potensielle fordeler med en ICD-10-CM-kode for fibromyalgi, men spesielt fire kommer raskt i tankene.

  • Det faktum at fibromyalgi har en egen diagnosekode, gjør alt annet enn umulig for leger å fortsette å insistere på at det ikke er reelt. Verdens helseorganisasjon og den amerikanske regjeringen har gitt den sitt offisielle godkjenningsstempel.
  • ICD-10-CM-kodene brukes av forsikringsselskaper, Medicare og Medicaid når de tar beslutninger om refusjon. Frem til nå har noen forsikringsselskaper nektet å dekke behandlinger for fibromyalgi, og insisterte på at det ikke var en reell sykdom. De kan ikke lenger gjøre kravet.
  • Selv om uføretrygder ikke bare bestemmes basert på en diagnose, vil det å ha fibromyalgi anerkjent som en legitim diagnose eliminere en grunn som noen ganger brukes som grunnlag for avslag, og kan gjøre uføretrygder litt lettere å vinne.
  • En distinkt diagnostisk kode vil forbedre konsistensen i fibromyalgiundersøkelser. Ginevra Liptan, MD bemerket i sin nylige artikkel i  National Pain Report , “Den nye koden vil også muliggjøre mer nøyaktige studier av fibromyalgi-behandlingsresultater, ettersom dataene for mange av disse observasjonsstudiene er samlet ved å spore diagnosekoder. Uten en egen diagnosekode, er fibromyalgiundersøkelser blitt hemmet av utvannede data fra inkludering av pasienter som ikke faktisk hadde fibro, men noen annen sykdom som forårsaker muskelsmerter. ”

Culmination of a Long Journey

Fibromyalgias reise til legitimitet har vært lang og hardt kjempet. Etter å ha tillatt det å forsvinne i uklarhet i mange år, en etter en, begynte amerikanske myndigheter å erkjenne at fibromyalgi virkelig er ekte. FDA ledet an i 2007 da det godkjente det aller første medikamentet for behandling av FM. I 2012 avsa Social Security Administration en kjennelse som anerkjente fibromyalgi som en legitim svekkelse. Nå, i 2015, har Centers for Medicare and Medicaid Services og National Center for Health Statistics gitt FM en offisiell diagnosekode.
Dette fullfører legitimitetens trifekta og er en milepæl verdt å feire!
Karen Lee Richards er ProHealths sjefredaktør. Som en pasient selv grunnla hun den ideelle organisasjonen som nå er kjent som National Fibromyalgia Association (NFA) og fungerte som visepresident i åtte år. Hun var også utøvende redaktør av Fibromyalgia AWARE , det aller første, fargerike, blanke magasinet viet til FM og andre usynlige sykdommer. Etter å ha forlatt NFA, fungerte Karen som Guide to Fibromyalgia and Chronic Fatigue Syndrome for About.com, et   selskap i New York Times , og deretter som Chronic Pain Health Guide for HealthCentral Network.

Kilde:

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com