Hvordan Føler Du Håndsmerter Og Fibromyalgi?

Håndsmerte og fibromyalgi

Hvordan Føler Du Håndsmerter Og Fibromyalgi?

Håndsmerte og fibromyalgi

Har du smerter og fibromyalgi i hånden? Ekstreme smerter er normale ved fibromyalgi og blir noen ganger oversett på grunn av andre vanlige områder med fibro kroppssmerter. Det kan være vanskelig å skille mellom smerter forårsaket av fibromyalgi, nervesmerter eller smerter som skyldes en annen sykdom, for eksempel hvilken som helst av de forskjellige arthritisformene.

håndsmerter og fibromyalgi

Hvordan føler du håndsmerter og fibromyalgi?

Selvfølgelig vil du ha en slags smerte i både fibro og leddgikt. Handsmerter som kommer fra en annen sykdom, men av hensyn til håndsmerter og fibromyalgi og de mange problemene som oppstår, vil vi konsentrere oss om håndsmerter forårsaket av fibromyalgi.
For smerter i fibromyalgi er det mer relatert til nerver, sener og triggerpunkter. Likevel kan det være andre lignende faktorer også.

Håndrelaterte smerter kan oppstå når du bruker hendene eller ikke. Smerte kan oppstå når en gjenstand nås og hentes. Det er til og med et lett objekt. Fordi musklene i hendene våre er forskjellige fra beina eller armene, kan smertene føles mer i fingrene enn i musklene og senene i leddene. Den milde taktile følelsen kan også komme fra allodynia. Endringer i blodtilførsel til hendene eller nervesmerter kan også være forverrende faktorer.

Det du først føler er ofte en “følelse” enn umiddelbar smerte. Du kan ha en type smertebestråling, og den kan reise langs nervene, senene, leddbåndene og omkringliggende ledd. Dette kan forårsake svakhet i nakken, gå til håndleddet, underarmen og skulderen, avhengig av de involverte triggerpunktene.
Ofte begynner smerte faktisk i overarmen eller skulderen, og stråler deretter ut til hendene. Den nedre delen av underarmen din kan føle smerte og til og med “hovent”, noe som kan forverre samtilstandene som karpaltunnelsyndrom.
Aktiveringspunktene kan være latente eller aktive. Når det er fullt og lyst, er det når du kjenner de rare sensasjonene og utstråler typen smerter rundt hele armen, biceps og deretter underarmen og nakken. Vi må også stoppe for mye overdreven aktivitet når disse områdene er ømme og forslått. Myk massasje eller myofascial frigjøring i hele den øvre delen av kroppen kan være fordelaktig.
Du kan også ha karpaltunnelsyndrom, som kan spre seg fra underarmene til håndleddet og nakken.

Vanskeligheter  med  hverdagen?

Som indikert kan gjentatt bruk øke håndsmerter på grunn av fibromyalgi. Daglige aktiviteter som å skrive og / eller skrive på en datamaskin eller mobiltelefon kan forverre smertene. Å løfte og overkompensere gjenstander ved å bruke hendene eller fingertuppene mer enn lemmene eller styrken i overkroppen kan også øke ubehaget.
Nyere forskning har også vist en sammenheng mellom fibromyalgi og lemmesmerter. For eksempel kan blodstrømmen i hendene bli ledet fra hendene når aktivitet skjer i en annen del av kroppen. Jeg la merke til dette under treningen eller de daglige hendelsene i livet.

Dette kan også skje når vi blir utsatt for forurensninger i vannet eller for klimaendringer. Med våre fitness- og bevegelsesprotokoller foreslår jeg fortsatt å bruke hansker når hendene er kalde under treningsøktene og ved sengetid. Selvfølgelig, hold et varmt par hansker om sengen om natten, kalde hender kan være en ytterligere skjerpende faktor for å forhindre at du sovner.

Å opprettholde styrken i overkroppen når som helst er viktig for hver enkelt av oss. Akkurat som mangelen på styrke i bena kan påvirke leddene i knær og ankler, kan mangelen på styrke i overkroppen øke smertene i hendene. Så som en påminnelse, ta alltid gjenstander nær kroppen din. Slutt å bevege armer og hender for langt unna et sunt bevegelsesområde.

Har du vanskeligheter med følgende?

Åpning av krukker, bildører eller skuffer.
Smerter når det bare hviler på hendene eller underarmene?
Gripe gjenstander
Ta ut klær fra vaskemaskinen
Klippe og tilberede mat
Bruke redskaper som
binder skolisser,
ordner håret
med matbutikkposer,
gjør sengen til å
ta en kost eller vakuum og
trekke en plugg fra en stikkontakt.
Det er mange gode måter, men også mange mindre måter vi er avhengige av på bruken av hendene våre….

Derfor, som andre områder i fibro kroppen, vet vi at det ikke er noen rask løsning, men fordi vi bruker og er avhengige av hendene våre i så mange daglige aktiviteter i livet, tror jeg det er best å beskytte denne regionen så mye som mulig. Jeg husker for mange år siden da hendene mine var spesielt smertefulle i den grad at jeg gikk til en av kiropraktorene mine som følte meg veldig nervøs.
Og hva er det med et håndtrykk? Har du noen gang lagt merke til at noen mennesker liker å utøve sin makt ved å håndhilse for hardt? Og med fibro kan du føle at du klemmer hender og fingre. Jeg har fått dette til å skje i det siste, og “følelsen” av håndtrykk syntes å ta for lang tid.

Som terapeut og instruktør bruker jeg ofte hendene mine, og selv om jeg har brukt mange repeterende bevegelser i min praksis, gir det virkelig ingen mening for meg at denne smerten ville være så ødeleggende at jeg ikke kunne bruke hendene fullstendig uten unødvendig smerte. Det tok meg litt tid å innse at det var en del av fibromyalgi, ikke leddgikt. Ved å redusere antall repeterende bevegelser forbedret faktisk den mer umiddelbare smerte.

Igjen er det viktig å huske at selv om vi må opprettholde så mye styrke som mulig i overkroppen, kan denne formen for smerte oppstå ikke på grunn av mangel på styrke, men faktisk som en del av symptomene på fibromyalgi og spesielt hånd smerter og fibromyalgi.

Er det noen hjelp med håndsmerter ved fibromyalgi?

Selv om vi vet at smerter i ekstremitetene bare er en del av livet med fibromyalgi, kan vi bruke flere verktøy for å formidle og til og med minimere smerter og / eller forhindre at det blir verre. Som nevnt tidligere, når smertene i hånden din blir svekkende, prøv å avstå fra repeterende bevegelser som for eksempel å skrive / skrive. Hvis mulig, gi hendene en pause i noen dager.

Prøv å bruke kobberkompresjonshansker. Kobber brukt i slitasje og kompresjonsplagg har vist seg å redusere smerter; Det er verdt et forsøk!! Jeg har på meg kobbersokker, klær og hansker. Jeg tror dette er en god investering for langvarig bruk.
Se treningsøktene på facebooksiden min, FibroFitPeople1. Disse kan bidra til å helbrede overkroppen, noe som igjen vil hjelpe hånden din med smerter og fibromyalgi. Husk at triggerpunkter som ofte utstråler starter øverst på rygg, nakke og skuldre.

Prøv noen naturlige smertelindringsbehandlinger, inkludert noen få teskjeer. Av saltene av epsom. Suk hendene i en stor bolle med Epsom-salter (prøv å legge til en teskje ingefærrotpulver som vist på adrenal stress artikkelsiden her på nettstedet). Den varme følelsen av ingefærrotpulver føles virkelig bra. Det vil vanligvis vare omtrent 15-20 minutter etter bløtlegging. Bare sørg for å holde ingefærrotpulveret vekk fra øynene.

Innlem noen få sideøvelser. Å øke strømmen av blod og oksygen er gunstig for alle deler av kroppen vår. Ta en ørliten skumkule eller stikk fingrene forsiktig tilbake med motsatt hånd.
Det er Lisa FG.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com