Ny Blodprøve For Fibromyalgi | Er 99% Nøyaktig

Ny blodprøve for fibromyalgi

Ny Blodprøve For Fibromyalgi | Er 99% Nøyaktig

Ny Blodprøve For Fibromyalgi er mer nøyaktig enn forventet og vil ikke forveksle den kroniske smertelidelsen med andre sykdommer som lupus og revmatoid artritt, ifølge legen som utviklet testen.

Ny Blodprøve For Fibromyalgi

Ny blodprøve for fibromyalgi

“Vi fant ingen overlapp mellom biomarkører av fibromyalgi og immunsystemets profiler til pasienter med revmatoid artritt eller lupus. Dette har en effekt av å puste ut hodet fra motstandere, ”sa Bruce Gillis, MD, grunnlegger og administrerende direktør av EpicGenetics, et bioselskapsfirma med base i Santa Monica, California.

“Vi fant ingen overlapp mellom biomarkører av fibromyalgi og immunsystemets profiler til pasienter med revmatoid artritt eller lupus. Dette har en effekt av å puste ut hodet fra motstandere, ”sa Bruce Gillis, MD, grunnlegger og administrerende direktør av EpicGenetics, et bioselskapsfirma med base i Santa Monica, California.

EpicGenetics lanserte FM-testen i mars, og kalte den den første definitive blodprøven for fibromyalgi, en misforstått tilstand preget av dyp vevsmerter, tretthet, hodepine, depresjon og søvnmangel. Testresultatene er vanligvis tilgjengelige i løpet av en uke.

FM-testen ser etter proteinmolekyler i blodet, de såkalte kjemokiner og cytokiner, som er produsert av hvite blodlegemer. I følge Gillis har fibromyalgipasienter færre kjemokiner og cytokiner i blodet og har derfor et svakere immunforsvar enn normale pasienter.

Kritikere har indikert at de samme biomarkørene av immunforsvaret kan bli funnet hos mennesker med andre sykdommer, som revmatoid artritt, noe som gjør blodprøven upålitelig.

I en ny forskning som involverte mer enn 300 pasienter med fibromyalgi, lupus eller revmatoid artritt, sa Gillis at bare fibromyalgi-pasienter hadde lavere kjemokiner og cytokiner enn normalt.

“De har ikke de samme biomarkørene til immunforsvaret. Ikke i det hele tatt, ”sa Gillis til den nasjonale smerterapporten. “Modellene vi ser i lupus og revmatoid artritt, ser vi denne inflammatoriske prosessen. Vi ser imidlertid ikke de samme biomarkørene i fibromyalgi. “

Gillis sa forskningen er fullført, og han håper at den vil bli publisert i et medisinsk tidsskrift de kommende månedene.

Da FM-testen ble introdusert, sa EpicGenetics at den var 93% nøyaktig når det gjelder diagnostisering av fibromyalgi. Gillis sier at sensitiviteten til testen nå er estimert til 99%, noe som er omtrent det samme som testen som ble brukt for å diagnostisere HIV.

Fibromyalgi Lab-test

Dr. Bruce Gillis

Fibromyalgi-laboratorietest ifølge estimater fra National Institutes of Health, 5 millioner amerikanere lider av fibromyalgi – og millioner over hele verden – men så langt har bare noen hundre meldt seg på FM-testen. Ifølge Gillis kan kostnadene på $ 744, som normalt ikke dekkes av helseforsikring, være et hinder for mange pasienter.

“Mange som får diagnosen fibromyalgi, fungerer ikke. Og fordi de ikke jobber, har de ikke råd til å betale for en test. De er ikke helseforsikret, ”sa Gillis og la til at noen forsikringsselskaper betalte testen i erstatningssaker for ansatte.
“Da vi startet kostet det 12 500 dollar å analysere parametrene til en pasients immunforsvar. Så vi senket prisene, veldig lave. “

Gillis håper å senke prisen på FM-testen ved å la andre laboratorier samle blod og sende blodprøver til EpicGenetics.

Uavhengig av kostnadene er pasienter med fibromyalgi begeistret for at det til slutt er en enkel test for å diagnostisere en lidelse der deres leger og pårørende ofte er skeptiske. Diagnosen av en gjennomsnittlig pasient med fibromyalgi tar tre til fem år.

“Å ha en pålitelig blodmarkør vil mer enn bare bekrefte oss som pasient. Det vil åpne et felt fullt av drømmer og muligheter for medfølende forskere til å definere denne forferdelige lidelsen, sier Celeste Cooper, en fibromyalgisk pasient.

Når vi har en biologisk test, vil vi vite at deltakerne i studien har fibromyalgi. Det vil ikke være snoede resultater, og diskusjonen om den psykiske lidelsen vil finne sted i undersøkelsesspeilet vårt. Det er en velsmakende tanke. “

Det har vært flere potensielle gjennombrudd i fibromyalgiforskning de siste månedene.

Ohio-forskere er i de tidlige stadiene med å utvikle en annen type blodprøve for fibromyalgi. Ved hjelp av et infrarødt mikroskop med høy effekt, identifiserte de en modell av molekyler i blodet som virker unik for fibromyalgi-pasienter.

Et annet forskerteam i delstaten New York har oppdaget at fibromyalgi har overdreven sensoriske nervefibre i blodårene i hendene som kan forstyrre blodstrømmen i kroppen.

På mindre enn seks måneder har vi fått to studier som rapporterer en vellykket analyse av fibromyalgi ved bruk av blodmarkører. Nå ser det ut til at han kommer inn i et område som overskrider mer enn en debatt, sier Cooper.

“Dette er en seier for det vitenskapelige samfunnet og en seier for pasienten. Jeg tviler på at dette er den siste. Forvent mer forskning under løpet og hva et strålende løp det vil være for de av oss som lever med fibromyalgi hver dag. “

Forskningen kan også føre til oppdagelsen av en genetisk markør for fibromyalgi – et gen som øker sannsynligheten for sykdom hos noen mennesker.

EpicGenetics redder en rekke blodprøver fra pasienter som har bestått FM-testen, og håper en dag å undersøke dem for RiboNucleicAcid (RNA), molekyler involvert i proteinsyntese og overføring av genetisk informasjon.

Kilde:

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com