Swedish

Personer med fibromyalgi förstås endast av personer med fibromyalgi.

En vän berättade för mig att hon hörde två eller tre kollegor tala om en annan kollega som hade svimmat för att behandla sin fibromyalgi som ett resultat av biverkningarna av ett nytt läkemedel:

Hon tog henne på en bår och sa: “Ingen kan vara så sjuk.” En handledare började sina kommentarer i vad som verkade bekräfta min situation genom att informera mig om att “Jag visste mycket om min sjukdom eftersom han och hans fru hade en nära vän med henne.”

De andra kommentarerna förvandlades till ett slag i magen. Jag såg två studenter ta plats under sommaren när han sa, “så att han kunde fortsätta och koppla av.”

En person som arbetar på vår gård har nyligen dykt upp igen.
Entreprenören sa att hans fru var handikappad till min man. När min man svarade att han förstod att jag också var snabb med att säga entreprenören “Ja, men hans fru är mycket bättre än min.” Min man svarade vältaligt: ​​”Det ser ut som att det lätt kan lura dig.

När jag var upprörd och besviken över utsikten till regn under basebollmatchen (nu uppskjuten), skrev jag om det på Facebook, jag lyckades bara få en familjemedlem, som också led av en kronisk sjukdom, svarade: “Låt inte din sjukdom styr ditt liv.

Jag blev inte bara förvånad utan jag hoppades också att den här föräldern skulle förstå mig, bland alla människor.
Jag har haft fel, tyvärr.
Jag vet att de som inte lider av vissa kroniska och försvagande sjukdomar inte helt kan förstå vad detta innebär, men jag är alltid förvånad över svårighetsgraden människor har att förstå.

Naturligtvis har vi också problem med att förstå variationen i symtom och hur vår funktionsnivå kan skilja sig från dag till dag (eller till och med från tid till annan), men att se de som inte kan lyssna och lyssna kan fortfarande vara känslomässigt tråkigt. Vet Nej, jag kan inte förstå vissa av en canceröverlevandes vardagliga kamp och vedermödor, till exempel, men jag kommer inte att avfärda eller håna någon annan.
Jag minns att jag besökte äldre föräldrar, vårdhem och sjukhus när jag var barn.

Bland min mors familjemedlemmar var omvårdnad den näst viktigaste sysselsättningen.
Jag minns till och med att en tonåring läste våra medicinska uppslagsverk i vårt hus (med stor entusiasm).
Det viktigaste för mig var att min mamma och mormor förmedlade till patienten sjukdomens effekter, och reflekterade över det först.

Jag blir förvånad över att hitta de som inte känner någon kärlek till andra.
Ja, jag antar att jag kommer att vara snabb att döma dem som de dömer oss.
Jag inser att alla inte reagerar på sjukdomar på samma sätt.
I rädsla och naivitet kan vissa till och med svara.
För många av oss är det förmodligen den svåraste faktorn att lyssna på de närmaste och göra förhastade kommentarer.

Plötsligt måste vi försvara oss själva. Detta problem är svårt att lösa, särskilt om vi fortfarande kämpar med interna konflikter relaterade till vårt hälsotillstånd.
Varför tror många att vi på ett mirakulöst sätt kan botas genom självkontroll eller vilja?
Varför ser vissa människor på just denna sjukdom som självanrop?
När en person saknar empati och gör hårda kommentarer får det mig att ångra att jag bara har en dag på mig att leva mitt liv.
De kysste marken och skulle vara tacksamma om de senare hittade sin normala kropp.
Jag har inget annat val än att vara involverad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *