Danish

Mennesker med fibromyalgi forstås kun af personer med fibromyalgi.

En ven fortalte mig, at hun hørte to eller tre kolleger tale om en anden kollega, der var besvimet for at behandle sin fibromyalgi som følge af bivirkningerne af et nyt lægemiddel:

Hun tog hende på en båre og sagde: “Ingen kan være så syg.” En supervisor startede sine kommentarer i, hvad der syntes at bekræfte min situation, ved at informere mig om, at “Jeg vidste meget om min sygdom, fordi han og hans kone havde en nær ven med hende.”

De andre kommentarer blev til et slag i maven. Jeg så to studerende tage deres plads i løbet af sommeren, da han sagde, “så han kunne fortsætte og slappe af.”

En person, der arbejder i vores gård, er for nylig dukket op igen.
Entreprenøren sagde, at hans kone var handicappet til min mand. Da min mand svarede, at han forstod, at jeg også var hurtig til at sige iværksætteren: “Ja, men hans kone er langt bedre end min.” Min mand svarede veltalende: “Det ser ud til, at det nemt kan narre dig.

Da jeg var ked af det og skuffet over udsigten til regn under baseballkampen (nu udsat), skrev jeg om det på Facebook, det lykkedes kun at få et familiemedlem, som også led af en kronisk sygdom, til at svare: “Lad ikke din sygdom styrer dit liv.

Ikke alene var jeg forbløffet, men jeg håbede også, at denne forælder ville forstå mig blandt alle mennesker.
Jeg har taget fejl, desværre.
Jeg ved godt, at de, der ikke lider af visse kroniske og invaliderende sygdomme, ikke helt kan forstå, hvad det indebærer, men jeg er altid overrasket over den sværhedsgrad, folk har til at forstå.

Selvfølgelig har vi også problemer med at forstå variationen i symptomer, og hvordan vores funktionsniveau kan variere fra dag til dag (eller endda fra tid til anden), men at se dem, der ikke er i stand til at lytte og lytte, kan stadig være følelsesmæssigt kedeligt. Ved Nej, jeg kan for eksempel ikke forstå nogle af en kræftoverlevers hverdagskampe og trængsler, men jeg vil ikke afvise eller håne en anden.
Jeg kan huske, at jeg besøgte ældre forældre, plejehjem og hospitaler, da jeg var barn.

Blandt min mors familiemedlemmer var sygepleje den næstvigtigste beskæftigelse.
Jeg husker endda en teenager, der læste vores medicinske encyklopædier i vores hus (med stor entusiasme).
Det vigtigste for mig var, at min mor og bedstemor fortalte patienten virkningerne af sygdommen, og reflekterede over det først.

Jeg er forbløffet over at finde dem, der ikke føler nogen kærlighed til andre.
Ja, jeg tror, ​​jeg vil være hurtig til at dømme dem, som de dømmer os.
Jeg er klar over, at ikke alle reagerer på sygdom på samme måde.
I frygt og naivitet kan nogle endda reagere.
For mange af os er det nok den sværeste faktor at lytte til de nærmeste og komme med forhastede bemærkninger.

Pludselig er vi nødt til at forsvare os selv. Dette problem er svært at løse, især hvis vi stadig kæmper med interne konflikter relateret til vores sundhedstilstand.
Hvorfor tror mange, at vi mirakuløst kan helbredes ved selvkontrol eller vilje?
Hvorfor ser nogle mennesker denne særlige sygdom som selvpåkaldt?
Når en person mangler empati og kommer med hårde kommentarer, får det mig til at fortryde, at jeg kun har én dag til at leve mit liv.
De kyssede jorden og ville være taknemmelige, hvis de senere fandt deres normale krop.
Jeg har intet andet valg end at forblive involveret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *