Norway

Fibromyalgi: smerten som samfunnet ikke ser eller forstår

Fibromyalgi ble anerkjent som en sykdom i 1992. Av Verdens helseorganisasjon (WHO) I dag er 4 % av befolkningen rammet av fibromyalgi. Nesten 90 % er kvinner. Den er kjent som “usynlig sykdom” fordi den påvirker alt bløtvev i muskel- og skjelettsystemet og ikke lett kan diagnostiseres ved medisinske tester. Fibromyalgi er ikke sett, og etterlater ingen merker eller hudlesjoner som andre kan oppdage. Det er en ensom, desperat smerte .

Fibromyalgi er veldig vanskelig: Jeg vet ikke hvordan jeg skal våkne i dag, om jeg kan bevege meg, om jeg kan le eller om du bare vil gråte en kronisk sykdom.

Etiologien til denne sykdommen er fortsatt ukjent, men vi vet at flere mennesker bør diagnostiseres hvert år for å sikre bredest mulig intervensjon, inkludert den logiske karakteren av det biopsykososiale aspektet.

I dag gir vi noen grunnleggende retningslinjer i vårt område slik at du kan kontrollere sykdommen sterkt og forbedre din livskvalitet så lenge som mulig.

Fibromyalgi: den sanne sykdommen er ikke sett

Hvis en person ikke kan komme seg ut av sengen fordi de tror at “varme nåler” skader leddene deres, vil de ikke bli lurt eller søke en unnskyldning for å ikke gå på jobb. Fibromyalgikere bør legge til sin egen sykdom med en sosial misforståelse, med følelsen av å være usynlig i en verden som bare tror det den ser.

Hovedproblemet med FM (fibromyalgi) er kontroversen om hvorvidt opprinnelsen er av psykologisk eller organisk art. Dette er hovedkonklusjonene til ekspertene:

Mulig opphav til fibromyalgi.

For det første bør det være klart at det ikke er medisinsk bevis som forbinder fibromyalgi med psykiatrisk sykdom.

Noen forfattere nevner imidlertid at omtrent 47 % av pasienter med angst mener at denne psykologiske dimensjonen kan være deres egen respons på smerte, på selve sykdommen.
Ifølge en studie publisert i tidsskriftet Arthritis & Rheumatology, lider personer med fibromyalgi av økt følsomhet for daglig sensorisk stimulering.
Fra RM-forskere fant de at områder av hjernen for sensorisk integrering er overlegne den vanlige overstimuleringen for visuelle, taktile, lukte- eller auditive stimuli.
Fibromyalgipasienter har et større antall sensoriske nerver i fibrene, så enhver stimulering eller temperatursvingninger forårsaker alvorlig smerte.
fibromyalgi smerte

Det skal bemerkes at hver følelsesmessig faktor øker følelsen av smerte i nervefibrene. Overstimulering, stress og smerter oppstår i en gitt situasjon, og smerte og pasienten med kronisk tretthet blir impotens og til og med depresjon.

Fall derfor i en ond sirkel der en sykdom av organisk opprinnelse forverres av den psykologiske faktoren. Derfor er det interessant å kontrollere den emosjonelle dimensjonen for å dempe eller i det minste “kontrollere” den etiologiske opprinnelsen.
Depresjon, hjertesykdom.

Alt har mistet sin mening i livet mitt, ingenting interesserer meg og ingenting overrasker meg, jeg føler meg tom … depresjon. Se mer “

Psykologiske strategier for å behandle fibromyalgi.

Kroniske smerter er en del av vår sosiale virkelighet, og fibromyalgi (FM) er en viktig årsak. Nå som vi vet at faktorer som stress eller tristhet øker følelsen av lidelse, er det viktig å etablere en grunnleggende mestringsstrategi som kan hjelpe oss.

I dag sto du opp, kledde på deg og du kan gå ut. Ingen andre vil forstå prestasjonene dine, men disse små fordelene er viktige for deg og bør gi deg styrke: den kan være sterkere enn sykdommen din.Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *