Danish

Fibromyalgi: smerten, som samfundet ikke ser eller forstår

Fibromyalgi blev anerkendt som en sygdom i 1992. Af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) I dag er 4% af befolkningen ramt af fibromyalgi. Næsten 90% er kvinder. Den er kendt som “usynlig sygdom”, fordi den påvirker alle bløde væv i bevægeapparatet og ikke let kan diagnosticeres ved medicinske tests. Fibromyalgi ses ikke og efterlader ingen mærker eller hudlæsioner, som andre kan opdage. Det er en ensom, desperat smerte .

Fibromyalgi er meget svært: Jeg ved ikke, hvordan jeg skal vågne op i dag, om jeg kan bevæge mig, om jeg kan grine eller om du bare vil græde en kronisk sygdom.

Ætiologien af ​​denne sygdom er stadig ukendt, men vi ved, at flere mennesker bør diagnosticeres hvert år for at sikre den bredest mulige intervention, herunder den logiske karakter af det biopsykosociale aspekt.

I dag giver vi nogle grundlæggende retningslinjer på vores område, så du kan kontrollere sygdommen kraftigt og forbedre din livskvalitet så længe som muligt.

Fibromyalgi: den sande sygdom ses ikke

Hvis en person ikke kan komme ud af sengen, fordi de tror, ​​at “varme nåle” beskadiger deres led, vil de ikke blive narre eller søge en undskyldning for ikke at gå på arbejde. Fibromyalgikere bør tilføje deres egen sygdom med en social misforståelse, med følelsen af ​​at være usynlig i en verden, der kun tror, ​​hvad den ser.

Hovedproblemet ved FM (fibromyalgi) er striden om, hvorvidt dens oprindelse er af psykologisk eller organisk karakter. Dette er eksperternes hovedkonklusioner:

Mulig oprindelse af fibromyalgi.

For det første bør det være klart, at der ikke er nogen medicinsk dokumentation, der forbinder fibromyalgi med psykiatrisk sygdom.

Nogle forfattere nævner dog, at cirka 47 % af patienter med angst mener, at denne psykologiske dimension kan være deres egen reaktion på smerte, på selve sygdommen.
Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Arthritis & Rheumatology lider personer med fibromyalgi af øget følsomhed for daglig sansestimulering.
Fra RM-forskere fandt de ud af, at områder af hjernen med sensorisk integration er overlegne i forhold til den sædvanlige overstimulering af visuelle, taktile, lugte- eller auditive stimuli.
Fibromyalgipatienter har et større antal sensoriske nerver i fibrene, så enhver stimulering eller temperaturudsving forårsager alvorlig smerte.
fibromyalgi smerter

Det skal bemærkes, at hver følelsesmæssig faktor øger følelsen af ​​smerte i nervefibrene. Overstimulering, stress og smerter opstår i en given situation, og smerter og patienten med kronisk træthed bliver impotens og endda depression.

Fald derfor i en ond cirkel, hvor en sygdom af organisk oprindelse forværres af den psykologiske faktor. Derfor er det interessant at kontrollere den følelsesmæssige dimension for at afbøde eller i det mindste “kontrollere” den ætiologiske oprindelse.
Depression, hjertesygdomme.

Alt har mistet sin mening i mit liv, intet interesserer mig og intet overrasker mig, jeg føler mig tom … depression. Se mere “

Psykologiske strategier til behandling af fibromyalgi.

Kroniske smerter er en del af vores sociale virkelighed, og fibromyalgi (FM) er en vigtig årsag. Nu hvor vi ved, at faktorer som stress eller tristhed øger følelsen af ​​lidelse, er det vigtigt at etablere en grundlæggende mestringsstrategi, der kan hjælpe os.

I dag stod du op, klædte dig på, og du kan gå udenfor. Ingen andre vil forstå dine præstationer, men disse små fordele er vigtige for dig og bør give dig styrke: den kan være stærkere end din sygdom.Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *