Swedish

Hyperbariska syrgastankar har visat sig behandla och bota fibromyalgi

Genom fibromyalgins historia har denna sjukdom varit märkligt svår att identifiera och analysera utifrån att det vid första anblicken verkar vara något annat. Kanske är dina symtom, inklusive muskel- och skelettsmärta, trötthet, humörsvängningar och minnesförlust mycket vanliga.
För att ge en synvinkel 1 av 70 personer, nästan kvinnor, i USA har faktiskt fibromyalgi.

Det är dock inga överraskande nyheter för oss alla. För dem som har detta fruktansvärda tillstånd har hyperbar syrebehandling gjort några banbrytande förändringar inom medicinen. Kvinnor som provade hyperbara syrebehandlingar kunde minska eller eliminera sina behov av smärtstillande medicin helt, fann forskarna vid Tel Aviv University.

Enligt forskare är den främsta orsaken till fibromyalgi en störning av hjärnans mekanismer som ansvarar för att bearbeta smärta.

“För mig, som läkare, är det viktigaste fyndet att 70 procent av patienterna kan återhämta sig från sina fibromyalgisymtom. För forskarvärlden är det mest överraskande fyndet att vi har kunnat kartlägga de dysfunktionella hjärnområdena som är ansvariga för syndromet… Att ta [smärtmedicinen de tog] lindrade smärtan, men det vände inte smärtan. skick. Men hyperbara syrebehandlingar vänder faktiskt tillståndet …

Hyperbara syrebehandlingar är utformade för att ta itu med den faktiska orsaken till fibromyalgi – patologin i hjärnan som är ansvarig för syndromet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *