Swedish

Om du älskar någon med fibromyalgi, tänk på att de lider av intensiv smärta som varierar från dag till dag och från timme till timme.

Om du älskar någon med fibromyalgi upplever du intensiv smärta som varierar från en dag till en annan och från en timme till en annan. Det kan vi inte förutse. Så vi vill att du ska förstå att saker ibland måste ställas in i sista minuten och det stör oss lika mycket som du gör.

Vi vill att du ska veta att vi måste lära oss att acceptera vår kropp med dess gränser, och det är inte lätt. Det finns inget botemedel mot fibromyalgi, men vi försöker lindra symtomen varje dag. Vi ber att inte lida av detta.

Många gånger känner vi oss överväldigade och orkar inte med mer stress än vad vi gör. Om möjligt, lägg inte mer stress på min kropp.

Även om vi ser bra mår vi inte bra. Vi har lärt oss att leva med konstant smärta för det mesta. När du ser oss glada behöver det inte betyda att vi inte har problem, vi sysslar bara med det. Vissa människor tror att vi inte kan vara så dåliga om vi är bra. Smärta är inte Det är en “osynlig” kronisk sjukdom och det är inte lätt för oss att ha det.

Snälla förstå, för vi kan inte arbeta och vi är inte lata. Vår trötthet och smärta är oförutsägbar och det är därför vi måste göra anpassningar i vår livsstil. Något som verkar enkelt och lätt att göra är inte för oss och kan orsaka mycket trötthet och smärta. Inte nödvändigtvis något vi gjorde igår, vi kan göra det idag, men det betyder inte att vi inte kan göra det heller.

Ibland är vi deprimerade. Vem skulle inte bli deprimerad av en stark och konstant smärta? Det har visat sig att depression uppträder med samma frekvens vid fibromyalgi som vid alla andra kroniska smärttillstånd. Det gör ont i oss att vara deprimerade, men vi är deprimerade av smärtan och oförmågan att göra det vi har använt. Vi mår också dåligt när det inte finns stöd eller förståelse från läkare, familj och vänner. Snälla förstå, med ditt stöd och din hjälp minska min smärta.

Medan vi sover hela natten vilar vi inte tillräckligt. Personer med fibromyalgi har dålig sömnkvalitet, vilket gör att den värsta dygnssmärtan sover dåligt.

För oss är det inte lätt att hålla sig i en position (jämna platser) under lång tid. Det ger oss många problem och det tar tid att återhämta oss. Varför inte lämna några aktiviteter, vi vet att denna faktor skulle skada oss. Ibland är vi bra att veta vilka konsekvenser det kommer att få.

Vi blir inte galna om vi ibland glömmer enkla saker, vad vi säger, någons namn eller vi uttalar fel ord. Det är kognitiva problem som är en del av fibromyalgi, speciellt under dagar då vi har mycket smärta. Det är något konstigt för dig och mig. Men vi skrattar tillsammans och hjälper till att behålla vårt sinne för humor.

De flesta personer med fibromyalgi är mycket bekanta med detta tillstånd, vissa läkare och andra, eftersom vi har tvingats utbilda oss själva för att förstå vår kropp. Så snälla, om du erbjuder mig ett “botemedel”, gör det inte. Inte för att jag inte uppskattar din hjälp eller inte, utan för att jag håller mig informerad och har provat många saker.

Vi är väldigt glada när vi har en dag med liten eller ingen skada när vi sover, när vi gör något som vi inte har åstadkommit på länge, när vi förstår det.

Vi uppskattar verkligen allt du har gjort och kan göra för mig; Inklusive dina ansträngningar att informera och förstå. De små sakerna betyder mycket för mig och jag behöver att du hjälper mig. Var snäll och tålmodig. Kom ihåg att jag är stilla i denna fortfarande trötta kropp. Jag försöker lära mig att leva dag för dag med mina nya gränser och behålla hoppet imorgon. Hjälp mig att skratta och se de underbara sakerna som Gud ger oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *