Norway

Hvis du elsker noen med fibromyalgi, husk at de lider av intens smerte som varierer fra dag til dag og fra time til time.

Hvis du elsker noen med fibromyalgi, opplever du intens smerte som varierer fra dag til dag og fra en time til den neste. Det kan vi ikke forutsi. Så vi vil at du skal forstå at noen ganger må ting kanselleres i siste liten, og det plager oss like mye som du gjør.

Vi vil at du skal vite at vi må lære å akseptere kroppen vår med dens grenser, og det er ikke lett. Det finnes ingen kur mot fibromyalgi, men vi prøver å lindre symptomene hver dag. Vi ber om å ikke lide under dette.

Mange ganger føler vi oss overveldet og kan ikke takle mer stress enn vi gjør. Hvis det er mulig, ikke legg mer stress på kroppen min.

Selv om vi ser godt, har vi det ikke bra. Vi har lært å leve med konstant smerte mesteparten av tiden. Når du ser oss glade, betyr det ikke nødvendigvis at vi ikke har problemer, vi tar oss bare av det. Noen tror at vi ikke kan være så dårlige hvis vi er gode. Smerte er ikke Det er en “usynlig” kronisk sykdom og det er ikke lett for oss å ha det.

Vennligst forstå, fordi vi ikke kan jobbe og vi er ikke late. Vår tretthet og smerte er uforutsigbar, og det er derfor vi må gjøre justeringer i livsstilen vår. Noe som virker enkelt og lett å gjøre er ikke for oss og kan forårsake mye tretthet og smerte. Ikke nødvendigvis noe vi gjorde i går, vi kan gjøre det i dag, men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre det heller.

Noen ganger er vi deprimerte. Hvem ville ikke bli deprimert av en sterk og konstant smerte? Det er funnet at depresjon oppstår med samme frekvens ved fibromyalgi som ved enhver annen kronisk smertetilstand. Det gjør vondt for oss å være deprimerte, men vi er deprimerte av smerten og manglende evne til å gjøre det vi har brukt. Vi føler oss også dårlige når det ikke er støtte eller forståelse fra leger, familie og venner. Vennligst forstå, med din støtte og din hjelp redusere min smerte.

Mens vi sover hele natten, hviler vi ikke nok. Personer med fibromyalgi har dårlig søvnkvalitet, noe som gjør at de verste døgnsmertene sover dårlig.

For oss er det ikke lett å holde seg i én posisjon (selv seter) over lengre tid. Det gir oss mange problemer, og det tar tid å komme oss. Hvorfor ikke forlate noen aktiviteter, vi vet at denne faktoren ville skade oss. Noen ganger er vi gode til å vite hvilke konsekvenser det vil få.

Vi blir ikke gale hvis vi noen ganger glemmer enkle ting, hva vi sier, noens navn eller vi uttaler feil ord. Dette er kognitive problemer som er en del av fibromyalgi, spesielt på dager vi har mye smerte. Det er noe rart for deg og meg. Men vi ler sammen og bidrar til å opprettholde sansen for humor.

De fleste med fibromyalgi er veldig kjent med denne tilstanden, noen leger og andre, fordi vi har blitt tvunget til å utdanne oss til å forstå kroppen vår. Så vær så snill, hvis du tilbyr meg en “kur”, ikke gjør det. Ikke fordi jeg ikke setter pris på din hjelp eller ikke, men fordi jeg holder meg orientert og har prøvd mange ting.

Vi er veldig glade når vi har en dag med lite eller ingen skade når vi sover, når vi gjør noe som vi ikke har oppnådd på lenge, når vi forstår det.

Vi setter stor pris på alt du har gjort og kan gjøre for meg; Inkludert din innsats for å informere og forstå. De små tingene betyr mye for meg, og jeg trenger at du hjelper meg. Vær snill og tålmodig. Husk at i denne fortsatt slitne kroppen, er jeg fortsatt. Jeg prøver å lære å leve dag for dag med mine nye grenser og beholde håpet i morgen. Hjelp meg å le og se de fantastiske tingene som Gud gir oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *