Dutch

Als u van iemand met fibromyalgie houdt, houd er dan rekening mee dat deze persoon hevige pijn lijdt die van dag tot dag en van uur tot uur varieert.

Als je van iemand met fibromyalgie houdt, ervaar je intense pijn die van dag tot dag en van uur tot uur varieert. Dat kunnen wij niet voorspellen. Daarom willen we dat u begrijpt dat er soms dingen op het laatste moment moeten worden afgelast en dat stoort ons net zo erg als u.

We willen dat je weet dat we moeten leren ons lichaam met zijn grenzen te accepteren, en dat is niet gemakkelijk. Er is geen remedie voor fibromyalgie, maar we proberen elke dag de symptomen te verlichten. Wij vragen om hier geen last van te hebben.

Vaak voelen we ons overweldigd en kunnen we niet meer stress aan dan wij. Voeg indien mogelijk geen extra stress toe aan mijn lichaam.

Hoewel we goed zien, voelen we ons niet goed. We hebben geleerd om het grootste deel van de tijd met constante pijn te leven. Als je ons gelukkig ziet, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat we geen problemen hebben, we hebben er alleen mee te maken. Sommige mensen denken dat we niet zo slecht kunnen zijn als we goed zijn. Pijn is dat niet. Het is een “onzichtbare” chronische ziekte en het is niet gemakkelijk voor ons om deze te krijgen.

Begrijp het alsjeblieft, want we kunnen niet werken en we zijn niet lui. Onze vermoeidheid en pijn zijn onvoorspelbaar en daarom moeten we onze levensstijl aanpassen. Iets dat eenvoudig en gemakkelijk lijkt te doen, is niets voor ons en kan ons veel vermoeidheid en pijn bezorgen. Niet noodzakelijkerwijs iets dat we gisteren deden, we kunnen het vandaag doen, maar dat betekent niet dat we het ook niet kunnen doen.

Soms zijn we depressief. Wie zou niet depressief worden door een sterke en aanhoudende pijn? Er is vastgesteld dat depressie bij fibromyalgie met dezelfde frequentie voorkomt als bij elke andere chronische pijnaandoening. Het doet ons pijn om depressief te zijn, maar we zijn depressief door de pijn en het onvermogen om te doen wat we gewend zijn. We voelen ons ook slecht als er geen steun of begrip is van artsen, familie en vrienden. Begrijp het alsjeblieft, met uw steun en uw hulp verminder ik mijn pijn.

Terwijl we de hele nacht slapen, rusten we niet genoeg. Mensen met fibromyalgie hebben een slechte slaapkwaliteit, waardoor de ergste dagelijkse pijn slecht slaapt.

Voor ons is het niet eenvoudig om lange tijd in één positie (zelfs stoelen) te blijven zitten. Het veroorzaakt veel problemen en het kost ons tijd om te herstellen. Waarom laten we sommige activiteiten niet achterwege, we weten dat deze factor ons zou schaden. Soms is het goed om te weten welke gevolgen dit met zich meebrengt.

We worden niet gek als we soms simpele dingen vergeten, wat we zeggen, iemands naam of als we het verkeerde woord uitspreken. Dit zijn cognitieve problemen die onderdeel zijn van fibromyalgie, vooral op dagen dat we veel pijn hebben. Het is iets vreemds voor jou en mij. Maar we lachen samen en helpen ons gevoel voor humor te behouden.

De meeste mensen met fibromyalgie zijn zeer bekend met deze aandoening, sommige artsen en anderen, omdat we gedwongen zijn onszelf te onderwijzen om ons lichaam te begrijpen. Dus alsjeblieft, als je mij een “genezing” aanbiedt, doe dat dan niet. Niet omdat ik je hulp niet op prijs stel of niet, maar omdat ik mezelf op de hoogte houd en al veel dingen heb geprobeerd.

We zijn erg blij als we een dag hebben waarop we weinig of geen schade aanrichten als we slapen, als we iets doen dat we al lang niet meer hebben bereikt, als we het begrijpen.

Wij waarderen enorm alles wat je voor mij hebt gedaan en kunt doen; Inclusief uw inspanningen om te informeren en te begrijpen. De kleine dingen betekenen veel voor mij en ik heb je hulp nodig. Wees vriendelijk en geduldig. Onthoud dat ik stil ben in dit nog steeds vermoeide lichaam. Ik probeer te leren dag na dag te leven met mijn nieuwe grenzen en de hoop voor morgen te behouden. Help mij lachen en de prachtige dingen zien die God ons geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *