Danish

Klare tegn på at du har fibromyalgi som Lady Gaga

I 2017 delte Lady Gaga på Twitter, at hun har fibromyalgi og “ønskede at øge bevidstheden” om den invaliderende tilstand. Hun har siden omlagt ture på grund af de alvorlige nervesmerter, hun lider af fibromyalgi og afslørede til Vogue: “Jeg bliver så irriteret over folk, der ikke tror på, at fibromyalgi er ægte,” sagde sangerinden. “For mig, og jeg tror for mange andre, er det virkelig en cyklon af angst, depression, PTSD, traumer og panikangst, som alle kaster dit nervesystem i overdrev og som et resultat har du nervesmerter.” Og hun er ikke alene.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention påvirker fibromyalgi anslået fire millioner amerikanske voksne – omkring 2% af den amerikanske befolkning. Det kan nogle gange være svært at diagnosticere, fordi dets symptomer efterligner andre sygdomme. Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der forårsager søvnproblemer og udbredte smerter i hele kroppen, som kan forstyrre en persons daglige aktiviteter og livsstil alvorligt.

Hvad forårsager fibromyalgi?

Lægen. Jacob Hascalovici, medicinsk direktør for Clearing, en telehealth-platform for kroniske smertepatienter, siger: “Nogle mennesker, der udvikler fibromyalgi, kan have oplevet en fysisk eller følelsesmæssig traumatisk begivenhed. For andre kan fibromyalgi forekomme uden nogen mærkbar “trigger”-hændelse. Tidligere infektioner ser ud til at øge risikoen for at udvikle fibromyalgi, og risikoen kan også blive øget, når kroppen bliver meget følsom over for smerte og skal håndtere smerteudløsere og minder om smerte.”

Board certificeret internist Dr. Jacob Teitelbaum, bestseller forfatter af Fra træt til fantastisk! siger: “CFS, og dens smertefulde fætter Fibromyalgi (CFS/FMS), repræsenterer en energikrise, der udløser en nøgleafbryder i hjernen kaldet hypothalamus. Dette styrer søvn, hormoner og autonom funktion, så slukningen forårsager udbredt dysfunktion og er ofte invaliderende. Alt, hvad der får folk til at bruge mere energi, end de kan producere (inklusive virale og andre infektioner, inklusive COVID), kan udløse strømafbryderen i hypothalamus og udløse CFS/FM.”

Lægen. Andrew Neville, ND, en førende ekspert i fibromyalgi og binyretræthed, forklarer: “I sidste ende er det en dysfunktion af stressresponssystemet, og det starter i binyrerne. Kortisol, dit vigtigste stresshormon, fungerer som din krops primære anti-inflammatoriske funktion. Dine binyrer producerer denne kortisol. Hvis dine binyrer er overanstrengte, og du ikke er i stand til at producere tilstrækkelig anti-inflammatorisk kortisol, vil du blive alt for betændt. Betændelse forårsager smerte.

Kronisk betændelse virker også som yderligere biokemisk stress, som fastholder hele kroppens dysfunktion og får den til at blive alt for bevidst om sit miljø. Dette kaldes ‘Central Sensibilisering’. Hvis dette fortsætter med at forekomme over tid, udvikler det sig til kroniske smerter og/eller kronisk træthed for andre. Dette er normalt fejldiagnosticeret som fibromyalgi.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *