Dutch

10 echte oorzaken van fibromyalgie waar uw arts u nooit over zal vertellen

Er wordt geschat dat fibromyalgie bijna 6 miljoen of 1 op de 50 mensen treft. Fibromyalgie wordt klassiek gekenmerkt door chronische pijn, met name spierpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, hersenmist of cognitieve stoornissen, depressie en pijnlijke gevoelige punten door het hele lichaam. De conventionele geneeskunde heeft de oorzaak van fibromyalgie nog niet ontdekt en biedt alleen de behandeling van symptomen aan met pijnstillers en antidepressiva.

Functionele geneeskunde daarentegen zoekt naar de oorzaak van fibromyalgie en andere chronische ziekten, behandelt het probleem op het wortelniveau en geneest de patiënt. Als arts in de functionele geneeskunde heb ik veel patiënten geholpen bij het herstel van fibromyalgie. Hieronder staan ​​de tien belangrijkste oorzaken van fibromyalgie die ik in mijn kliniek tegenkom.

10 oorzaken van fibromyalgie

Glutenintolerantie  : Gluten zijn populair bij meer dan 55 ziekten en worden vaak de ‘grote maskerade’ genoemd. Dit komt omdat de meeste symptomen van glutenintolerantie geen spijsverteringssymptomen zijn, maar eerder neurologische symptomen zoals pijn, cognitieve stoornissen, slaapstoornissen, gedragsproblemen, vermoeidheid en depressie.

Candida-overgroei  : Candida is een schimmel of gist, en een zeer kleine hoeveelheid ervan leeft in uw darmen. Bij overproductie breekt Candida echter de darmwand af en komt in de bloedbaan terecht, waardoor giftige bijproducten in uw lichaam vrijkomen die een verscheidenheid aan ongemakkelijke symptomen veroorzaken, zoals hersenmist, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen en pijn. Vrijwel elke patiënt die ik heb met fibromyalgie heeft Candida-overgroei.

Schildklier  : Meer dan de helft van de mensen met schildklierproblemen heeft geen idee dat ze er een hebben en 90% van hen heeft hypothyreoïdie of een traag werkende schildklier. Het is belangrijk dat uw arts zes verschillende bloedmarkers controleert om uw schildklierfunctie te meten. Het is absoluut noodzakelijk dat uw arts de optimale waarden gebruikt in plaats van het standaard referentiebereik bij het evalueren en diagnosticeren van schildklieraandoeningen. Door de schildklierniveaus van mijn patiënten in een optimaal bereik te krijgen, worden doorgaans hun vermoeidheid, hersenmist, slaapstoornissen en depressie verlicht.

Vitaminetekorten: Magnesium-, vitamine  D- en B12-tekorten zijn de meest voorkomende vitamine I-tekorten die worden gezien bij mensen bij wie de diagnose fibromyalgie is gesteld. Ik heb verschillende patiënten gehad die hun fibromyalgiesymptomen volledig omkeerden met alleen magnesium. De beste manier om magnesium te meten is aan de hand van het magnesiumgehalte in de rode bloedcellen (RBC), dat in elk conventioneel laboratorium kan worden getest.

Bacteriële overgroei in de dunne darm (SIBO) en lekkende darm  : er zijn meer bacteriën in ons en bovenop ons bevinden zich onze eigen cellen. Wanneer deze bacteriën uit balans raken door het gebruik van antibiotica of een suikerrijk dieet, kunnen we ons vermogen verliezen om voedingsstoffen, vooral B12, te absorberen en te absorberen. Gluten kunnen SIBO en lekkende darm veroorzaken en SIBO en lekkende darm kunnen leiden tot gluten en andere voedselintoleranties. Het is een catch 22 en een vicieuze cirkel. Bij iemand met fibromyalgie of een chronische ziekte moet je eerst de darmen herstellen.

Bijniervermoeidheid  : Bijniervermoeidheid is een gevolg van chronische stress, zowel reëel als waargenomen. Chronische pijn is een bijnierstressor, hoewel dit meestal niet de eerste bijnierstressor is. De initiële stressfactor is meestal zoiets als voedselintolerantie, candida, kwikvergiftiging, vitaminetekorten of mycotoxinen. Mijn doel is om de bijnieren te ondersteunen met adaptogene kruiden, terwijl we de bron van de stress zoeken en corrigeren.

Mycotoxinen  : Mycotoxinen zijn zeer giftige stoffen die worden geproduceerd door giftige schimmels. Slechts ongeveer 25% van de bevolking draagt ​​de genen die gevoelig zijn voor de effecten van mycotoxinen. Traditionele schimmeltesten testen alleen op schimmelsporen en niet op mycotoxinen. Ik gebruik in mijn kliniek een mycotoxine-urinetest om te bepalen of iemand is blootgesteld aan giftige schimmels.

Kwiktoxiciteit  : Ik raad al mijn patiënten aan om een ​​biologische tandarts te zoeken en hun kwikamalgaamvullingen te laten verwijderen. Kwik is giftig voor ons lichaam en kan een stukje van de puzzel zijn voor mensen met fibromyalgie en andere chronische aandoeningen zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom, auto-immuunziekten, neurologische aandoeningen en kanker. Ik raad dan aan om zware metalen te testen met een urine-uitdagingstest vóór en na DMPS.

MTHFR-mutaties  : dit is een genetische test die u in elk conventioneel laboratorium kunt krijgen. Hoe meer mutaties je hebt op het MTHFR-gen, hoe minder goed je in staat bent gifstoffen zoals kwik en lood in het bijzonder te methyleren en te ontgiften. Hoe meer mutaties u op dit gen heeft, hoe hoger uw behoefte aan methyl-B6, methyl-B12 en folinezuur, zodat uw ontgiftingsroutes goed kunnen functioneren.

Glutathion tekort  : Glutathion, een molecuul, is het meest kritische onderdeel van het ontgiftingssysteem van ons lichaam. Glutathion wordt in ons lichaam gerecycled, tenzij onze toxische belasting te hoog wordt of we GSTM1 en GSTP1 hebben, de enzymen die nodig zijn om glutathion te recyclen en te produceren. Het gebruik van glutathion of zijn voorlopers (NAC, alfaliponzuur, mariadistel) helpt mijn patiënten vaak dramatisch bij vermoeidheid.

Zoals je uit de bovenstaande lijst kunt zien, zijn veel van deze oorzaken met elkaar verbonden en is er vaak niet één enkele oorzaak van fibromyalgie of een chronische ziekte. Het is een combinatie van meerdere of mogelijk alle bovenstaande. Omdat het vinden van de oorzaak erg complex kan zijn, raad ik aan een werkende medische professional bij u in de buurt te zoeken om de oorzaak voor u te vinden. U hoeft niet onnodig te lijden of uw klachten te maskeren met pijnstillers en antidepressiva. Er zijn artsen zoals ik die je kunnen helpen!

dr. Amy Myers, MD is een gerenommeerd leider op het gebied van functionele geneeskunde. Ze heeft duizenden mensen over de hele wereld geholpen te herstellen van chronische ziekten via haar op voeding gebaseerde programma, The Myers Way. Haar boek: The Autoimmune Solution werd uitgegeven door Harper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *