Dutch

6 zeldzame symptomen van fibromyalgie

Fibromyalgie kan een vreemde ziekte zijn. Uw arts kan zeggen dat vermoeidheid en pijn de enige echte symptomen van fibro zijn, maar u kunt niet anders dan uzelf afvragen of uw recente ongemakkelijke symptomen te wijten zijn aan uw ziekte. Hier zijn enkele van de zeldzame symptomen van fibromyalgie die u kunt ervaren.

Zeldzame symptomen van fibromyalgie

niet-cardiale pijn op de borst 

Dit is een van de meest angstaanjagende zeldzame symptomen van fibromyalgie. Wanneer u ernstige pijn op de borst ervaart, is het normaal dat uw eerste zorg is dat u een hartaanval krijgt. Veel fibropatiënten behandelen pijn op de borst voor niet-cardiale oorzaken, ook wel angina pectoris genoemd. Wanneer u dit ervaart, voelt het als een knellende, knellende druk in uw borst. Het aanvallen van dit symptoom kan heel beangstigend zijn en zal u waarschijnlijk naar de eerste hulp sturen om te horen dat het goed met u gaat. Mensen met fibromyalgie kunnen echter net zo hartziekten krijgen als ieder ander, en het is doodsoorzaak nummer één onder Amerikanen. Als u pijn op de borst heeft, laat het dan onderzoeken, want het is veel beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Gevoeligheid voor geluid en licht

Als de tafel naast piepende jonge kinderen in een restaurant je meer dan alle anderen lijkt te storen, is het waarschijnlijk een symptoom van vleesbomen. Hoewel de meeste artsen u zullen vertellen dat gevoeligheid voor lawaai, vooral hoge of zeer luide geluiden, geen fibromyalgiesymptoom is, hebben genoeg fibromyalgiepatiënten dit probleem dat niet als ongewoon moet worden beschouwd. Veel fibropatiënten zijn bovendien extreem gevoelig voor fel licht.

Alcoholintolerantie en verhoogde bijwerkingen van medicijnen

Je krijgt het gevoel dat je veel te veel alcohol hebt gedronken na een glas of twee wijn, terwijl je vrienden de hele nacht door kunnen drinken. Of u krijgt alle mogelijke slechte bijwerkingen van de medicijnen en zorgt ervoor dat uw arts achterdochtig wordt over de reden waarom medicijnen u nooit lijken te helpen. Dit is eigenlijk niet ongebruikelijk bij mensen met fibromyalgie, hoewel niemand weet waarom.

problemen met uw zintuigen

Veel fibromyalgiepatiënten hebben het gevoel dat hun gezichtsvermogen niet helemaal klopt. Het kan zijn dat u ‘s nachts moeite heeft met autorijden of dat u het verschil tussen kleuren niet meer kunt zien. Sommige mensen zijn gevoeliger voor sterke geuren, wat niet hetzelfde is als allergisch zijn voor bepaalde geuren. Sommige fibropatiënten verliezen zelfs hun gehoor.

huid problemen

Mensen met fibromyalgie hebben vaak problemen met hun huid. U kunt uw huid voelen kruipen, jeuken, tintelen of branden, een symptoom dat paresthesie wordt genoemd. Sommige fibropatiënten behandelen acne tot ver in de adolescentie. Nog andere mensen met fibromyalgie hebben een gevlekte huid die eruit ziet alsof hij rode vlekkerige plekken heeft.

overgroei van weefsel

Obesitas van lichaamsweefsels kan zowel intern als extern gevolgen hebben. Bij vrouwen leidt de interne overgroei van weefsel tot een pijnlijke aandoening, vleesbomen genaamd, waardoor goedaardige tumoren in de baarmoeder groeien. De meest voorkomende symptomen van vleesbomen zijn hevig bloeden en extreem pijnlijke menstruaties. Vleesbomen kunnen ook bekkenpijn veroorzaken. Andere vormen van weefselovergroei omvatten vaak ingegroeide haartjes, verklevingen en zware, splijtende nagelriemen. Om onbekende redenen kan weefselovergroei vaker voorkomen bij fibromyalgie.

Omdat de medische gemeenschap nog steeds geen goed begrip heeft van fibromyalgie, is het heel goed mogelijk dat de zeldzame symptomen van fibromyalgie die uw arts afwijst, feitelijk deel uitmaken van uw ziekte. Ongeacht de oorzaak van uw symptomen, het is belangrijk dat u ruimdenkend bent tegenover uw arts en bereid bent voor uzelf te zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *