Danish

6 sjældne symptomer på fibromyalgi

Fibromyalgi kan være en mærkelig sygdom. Din læge kan sige, at træthed og smerte er de eneste reelle symptomer på fibro, men du kan ikke lade være med at spørge dig selv, om dine seneste ubehagelige symptomer skyldes din sygdom. Her er nogle af de sjældne symptomer på fibromyalgi, du kan opleve.

Sjældne symptomer på fibromyalgi

ikke-hjertesmerter i brystet 

Dette er et af de mest skræmmende af de sjældne symptomer på fibromyalgi. Når du oplever alvorlige brystsmerter, er det normalt, at din første bekymring er, at du har et hjerteanfald. Mange fibropatienter behandler brystsmerter af ikke-kardiale årsager, også kaldet angina. Når du oplever dette, vil det føles som et klemme, klemme tryk i dit bryst. At angribe dette symptom kan være meget skræmmende og vil sandsynligvis sende dig til en skadestue kun for at få at vide, at du har det fint. Fibromyalgiramte kan dog have hjertesygdomme på samme måde som alle andre kan, og det er amerikanernes største dræber. Hvis du har brystsmerter, så få det tjekket ud, fordi det er meget bedre at være sikker end undskyld.

Følsomhed over for støj og lys

Hvis bordet nær hvinende små børn på en restaurant ser ud til at genere dig mere end alle andre, er det sandsynligvis et fibroidsymptom. Selvom de fleste læger vil fortælle dig, at følsomhed over for støj, især høje eller meget høje lyde, ikke er et fibromyalgisymptom, har nok fibropatienter dette problem, så det ikke bør betragtes som ualmindeligt. Mange fibropatienter er også ekstremt følsomme over for stærkt lys.

Alkoholintolerance og øgede bivirkninger af lægemidler

Du begynder at føle, at du har fået alt for meget alkohol efter et glas eller to vin, mens dine venner kan drikke natten lang. Eller du får alle mulige dårlige bivirkninger af medicinen og får din læge til at være mistænksom over, hvorfor medicin aldrig ser ud til at hjælpe dig. Dette er faktisk ikke ualmindeligt hos mennesker med fibromyalgi, selvom ingen ved hvorfor.

vanskeligheder med dine sanser

Mange fibromyalgiramte føler, at deres syn ikke er helt korrekt. Du kan have problemer med at køre om natten, eller du kan miste evnen til at se forskel på farverne. Nogle mennesker er mere følsomme over for stærke lugte, hvilket ikke er det samme som at være allergisk over for visse dufte. Nogle fibropatienter mister endda deres hørelse.

hudproblemer

Fibromyalgiramte har ofte problemer med deres hud. Du kan mærke din hud kravle, kløe, prikken eller brænde, et symptom kaldet paræstesi. Nogle fibropatienter behandler acne langt ind i teenageårene. Stadig andre mennesker med fibromyalgi har plettet hud, der ser ud som om den har røde pletter.

vævsovervækst

Fedme af kropsvæv kan påvirke dig både internt og eksternt. Hos kvinder fører den indre overvækst af væv til en smertefuld tilstand kaldet fibromer, som får godartede tumorer til at vokse i livmoderen. De mest almindelige symptomer på fibromer er kraftige blødninger og ekstremt smertefulde menstruationer. Fibromer kan også forårsage bækkensmerter. Andre former for vævsovervækst omfatter ofte indgroede hår, sammenvoksninger og tunge, spaltende neglebånd. Af ukendte årsager kan vævsovervækst være mere almindelig ved fibromyalgi.

Fordi det medicinske samfund stadig ikke har en stor forståelse af fibromyalgi, er det helt muligt, at de sjældne symptomer på fibromyalgi, som din læge afviser, faktisk kan være en del af din sygdom. Uanset årsagen til dine symptomer, er det vigtigt at være åben overfor din læge og villig til at tage sig af dig selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *