Swedish

Tonårsmammas Jenelle Evans avslöjar att hon har fibromyalgi: “Jag ligger i sängen och gråter”

Jenelle Evans Eason  har en hälsodiagnos efter år av smärta och tester.

Den före detta  Teen Mom 2  avslöjade att hon har fått diagnosen fibromyalgi i en exklusiv intervju med E! Nyheter.

“Så länge jag kan minnas skulle jag få extremt dålig spänningshuvudvärk och ont i hela kroppen – som att jag hade influensa, men inte var sjuk,” mindes Jenelle och avslöjade också att hon hade bihåleproblem och nack- och ryggsmärtor, bland annat frågor.

”Hela min kropp får så ont och ibland ligger jag i sängen och gråter. Under en lång tid trodde ingen på mina symtom förrän jag nyligen fick en andra åsikt från en ny neurolog.”

Trebarnsmamman, 30, har delat med sig av sin hälsoresa på YouTube. I mars 2021 berättade hon hur hennes nacke i månader “fortsatte att spricka om och om igen” och att hon led av huvudvärk.

“Att leva livet varje dag är utmanande”, sa hon till nyhetsbyrån, “på grund av att jag bara har lite energi för att kunna få mitt arbete gjort och sedan [måste] gå och lägga sig tidigt på grund av huvudvärk eller värk i kroppen.”

Jenelle fortsatte och berättade:  “Jag vet nu varför min kropp beter sig som den gör och det förklarar mycket. Jag visste aldrig vad fibromyalgi var förrän min läkare diagnostiserade mig.”

För att hantera sina symtom planerar den invånare i North Carolina på att ändra sin kost. 

“Jag undersöker nu livsmedel att hålla sig borta från och livsmedel som är fördelaktiga för mitt tillstånd,” sa hon.

Jenelle avslöjade hur hennes man  David Eason  har varit “superstödjande” genom att köra henne till hennes läkarbesök och hjälpa till med matlagning och städning. Hon avslöjade också hur hon diskuterar sina hälsoproblem med sina söner  Jace , 12,  Kaiser , 7, och dottern  Ensley , 5.

“Jag vill att mina barn ska veta att vissa dagar är bra och vissa dagar är dåliga med fibromyalgi,” sa Jenelle. “Snälla ha tålamod med mig på mina dåliga dagar och jag lovar att ta igen det på mina bra dagar,” sa hon. “Jag har privata samtal med mina barn om min hälsa och låter dem veta att de inte behöver oroa sig, vissa dagar kommer inte att vara bra men jag kommer att klara det.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *